3 НЕЩА, КОИТО ПОМАГАТ НА ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ ДА УСПЕЯТ

Всяко дете днес прекарва повече от шест часа на ден пред електронен екран, средно това са близо 45 часа на седмица. За да поставите това в перспектива, детето ви може да похарчи повече време пред екраните, отколкото при работа на пълно работно време. В действителност, те прекарват повече време с електронни екрани, отколкото в училище, или са ангажирани с всяка друга дейност, освен за сън. И все пак, екранното време дори започва да задминава времето за нощна почивка. Това е зависимостта на младите в XXI в.

Скорошно проучване установи, че социалните искания, които поставят юноши в предната част на електронни екрани са най-високи във вечерите часове. Това се наблюдава особено в предната част на компютри и мобилни телефони, а комуникацията по тях става с приятели. Това ги кара да губят много по-необходими минути и часове за сън. Тийнейджърите, които са по-активни вечер не са само по-голям риск за безсъние, но и за депресия, но и за други тревожни разстройства, свързани с такива като социална фобия, страх от раздяла и обсесивно-компулсивно разстройство.

Експерти в областта обясняват това и като епидемия или Синдром на дефицит. Това се дължи на факта, че деца са изложени на над милион съобщения годишно. Посланията са насочени към незабавно получавате на това, което искат. Помислете за това: мигновени текстови съобщения, мигновени текст в реч, инсталации и т.н.. Лесният достъп до всичко заплашва предимно самата сърцевина на черти на характера, необходим за успеха.

Това не е обмислено становище, но е резултат от години на изследвания. Децата са постоянно изложени на идеята, че могат да имат това, което искат, когато го искат, включително време за електронни игри и забавления.

Защо това е опасно?

Децата трябва да имат любов, така и ограничения; забава и дисциплина. Изследванията показват, че децата, отглеждани без разбиране и ограничения в живота не се представят, както тези, които правят това. Самоконтрол, постоянство и устойчивост са порталите да станат процъфтяващи възрастни.

то на лимити е важно за развитието на характера на децата. Ето три неща, които можете да направите, за да помогнете на своите малчугани и тийнейджъри:

1. Да се научим да кажем не може и да помогнем на детето да постигне успех.

В помощ на родителите се предлага подкрепа за тяхното дете. Тя също така предлага ежедневни съвети за такива неща, като как да се определят ясни и високи очаквания, как да се създадат и наложат ясни граници и последствия.

2. Помогнете на децата си да култивират самоконтрол.

Погледнете на отношенията като на песъчинки – тенденцията да се запази интереса и усилията в дългосрочни цели, да се изгради самоконтрол е необходимо, да останат фокусирани в присъствието на изкушения или отклонения.

Затова и специалистите психолози, семейни консултанти и психотерапевти са измислили мярка за песъчинки и самоконтрол, която прогнозира успешни резултати в различни ситуации по-добре от други мерки, като например стандартизирани тестове. За пясъчния резултат е важно окончателното класиране. За такова се следи и IQ на съответните класове. Стратегията обхваща както физически занимания, като спорт, така и технически, като поставяне монтаж и демонтаж на техники, дистанционни, устройства, така и екипна работа и контакти с непознати хора, дори от улицата.

Самоконтролът е толкова важен интелектуални фактори за успех, смятат специалистите, че към него трябва да се подхожда изключително внимателно, без да бъдат накърнени и интересите на подрастващия.