НОВО БОЛКОУСПОКОЯВАЩО СЪЗДАДЕНО, ЗА ДА СПРЕ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ СЪС ЗАВИСИМОСТИ

Докато в Пенсилвания депутати продължават да обмислят употреби на налоксон, администрацията по храните и лекарствата одобри нова хапче за удължено освобождаване, която комбинира оксикодон. Последният е широко приветстван като „чудо лекарство“ и се използва, за да противодейства на ефектите на предозиране на опиати като хероин.

Той представлява комбинация на оксикодон хидрохлорид, опиоиден агонист и налоксон хидрохлорид, опиоиден антагонист, в съотношение 2 към 1. Новото лекарство известно и като „Purdue Pharma“ е все още в процес на разработване на търговски планове. Хапчето е предназначен за пациенти, при които болката е достатъчно тежка, за да изисква ежедневно,, дългосрочно лечение от опиати, докато алтернативните лечения – включително чуждестранни опиоиди като ацетаминофен и ибупрофен или тези с незабавно освобождаване като опиоиди Vicodin или Percocet – бяха доказани за неадекватни.

Това е за хора, които имат определена интензивност и продължителност на болката и за които алтернативните лекарства не са жизнеспособни.

Targiniq ER има свойства, които се очаква да се възпремат, но не напълно да предотвратяват, злоупотреба от смъркане или инжектиране. Според специалистите по наркоични зависимости в разтворено положение или инжектиране на налоксон в Targiniq ER се блокира еуфоричния ефект на оксикодон, което го прави по-малко харесван, отколкото самия оксикодон. Последният от списък II контролира вещество, което не е от вчера, тъй като 1900 г., е с висок потенциал за злоупотреба подобна на други опиоиди, включително фентанил, хидроморфон, метадон, морфин и оксиморфон.

OxyContin е търговското наименование на оксикодон хидрохлорид. Targiniq ER е вторият открит продукт с удължено освобождаване, дълготрайно активното средство с одобрение от FDA. Според FDA, безопасността и ефективността на Targiniq ER е оценена в клинично изпитване при направени изследвания на 601 души с хронична болка в кръста и базата данни за безопасност. Подкрепа и одобрение включено лечението са приложени на повече от 3000 души. В FDA проучванията изискващи постмаркетингова оценка на сериозни рискове от неправилна употреба, злоупотреба, повишена чувствителност към болка, пристрастяване, предозиране и смърт. Такива са свързани с дългосрочната употреба извън 12 седмици, а за по-нататъшна оценка на последиците от предвидени и компоненти рани рискове.

Всичко това кара лекарите и специалистите по зависимости да приветстват новия продукт като нещо, което може да помогне за справяне с проблема от епидемията и злоупотреба с наркотици.

Специалната група за Delaware хероин, никога не е била голяма при предписване на наркотични аналгетици в бивши практики и случаи на тежки онкологични или хирурго-ортопедични случаи. Сега с новото хапче, което има повече реални шансове, смятат специалистите, запознати вече и с всичките му нюанси. Това е интересна концепция, в която двете съставки с надеждата за възпиране на пристрастяване в един продукт, могат да отговорят на нуждите на страдалец по време на болка при възпиране, пристрастяване и предозиране.